Week 7

28 april 2026 - Freetown, Sierra Leone

Hallo allemaal,

Na een paar dagen opgesloten gezeten te hebben in mijn kamer, ben ik donderdag weer aan het werk gegaan. Ik heb de andere dagen gelukkig wel wat kantoorklusjes kunnen doen. Dat is het voordeel als je dichtbij je werk woont. Want na 3 dagen alleen op je kamer, is het toch wel een beetje saai..

Vanaf woensdag hebben we op mijn afdeling niet echt meer patiënten opgenomen. En de afgelopen dagen zijn veel patiënten ontslagen naar huis of de opvang. Op de afdeling algemene chirurgie en kinderchirurgie gaat alles nog gewoon door. De komende dagen zal ik waarschijnlijk daarheen gaan om te werken of beginnen we met schoonmaken van ruimtes die niet meer gebruikt gaan worden.

Video op de afdeling!

Afgelopen vrijdag mocht ik mee naar de dagstart op de brug, altijd leuk om te zien hoe andere afdelingen hun dag beginnen. Eerst werden 2 liederen gezongen, vervolgens gebed en daarna moest iemand wat vertellen, een soort bezinningsmoment. Die persoon was er niet en aangezien ik te gast was, vroeg de kapitein mij of ik wat kon vertellen. Gelukkig hoefde het niet zo diepgaand. Hij wilde weten hoe vaak ik voor Mercy Ships gewerkt had, of de Global Mercy beter was dan de Africa Mercy (tsja, hoe blijf je netjes en beleefd), en allemaal dat soort dingen. Nou 1 ding: zingen kunnen ze zeker daar!

1000112182

We hebben uiteraard ook Koningsdag gevierd hier, het was een groots gebeuren. Mijn kamergenoot heeft onze kamer versierd, wat erg lief was. En zelf heb ik geholpen met versieren van het schip. De dag zelf moest ik werken maar heb ik wel de kans gehad om naar de vlag-ceremonie te gaan. Omdat Sierra Leone op dezelfde dag Onafhankelijkheidsdag viert, hebben we de 2 feesten gecombineerd. Daardoor hadden we ook hulp van onze Sierra Leoonse collega’s.In de ochtend was er een kleedjesmarkt in de aula en in de middag de koningsspelen natuurlijk. Aan het einde van het feest werden Nederlandse bitterballen en frikandellen geserveerd (iedereen is gewaarschuwd dat je je mond kunt branden). De Nederlanders helemaal blij natuurlijk..

1000112471100011271810001127451000112398

Video van de vlagceremonie

Nog een paar dagen werken, dan zit mijn reis er weer op en hoop ik naar Nederland terug te komen.
Ik heb de kans om morgen nog naar het kinderziekenhuis te gaan dus hoop jullie te vertellen hoe het daar lijkt. Ik begreep dat een belangrijk project (drinkwater op de afdelingen) is afgerond.

1000112270

1. Fam. G. de Boer:
    28 april 2026
    We verlangen ook weer naar je thuiskomst goede reis jentina en b.l.e.w. tot ziens of horens
  2. Jentina Eikelenboom:
    29 april 2026
    Tot gauw!
  3. Jelly:
    28 april 2026
    Ongelooflijk snel gegaan, wij zijn ook blij dat je weer terug komt. Fijn dat je het zo naar de zin hebt gehad. Vast veel ervaring opgedaan en gezien.

Hopelijk kom je de eerst volgende repetitie weer naast me zitten. Ik heb je gemist😉
  4. Jentina Eikelenboom:
    29 april 2026